PUBLITECH Satelliet-TV

Codering.

 

Om te zorgen dat er geld kan worden verdiend aan u, de tv-kijker, worden de programma's voor Nederland gecodeerd uitgezonden.

Of zoals Canal+ het graag stelt : Veel Nederlandse programma's vallen onde de wetgeving auteursbescherming.Zeker de in het buitenland ingekochte films. Om te voorkomen dat iedereen in Europa mee kan kijken naar de Nederlandse uitzendingen, worden deze zenders gecodeerd middels SECA codering.

De praktijk is , dat U  alleen die zenders kan zien, waar u een geldige "smartcard" voor heeft. Dit is een kaartje met het formaat van een bankpas dat in de ontvanger kan worden geplaatst en deze dan als het ware vertelt hoe en vooral WAT er gedecodeerd moet worden.U kiest zelf wat u wil zien ( of waar u voor betaald) door een keuze op het kontrakt te maken uit de verschillende pakketten.
Vergelijk het met de chipknip op een giro- of bankpas die aan de kassa in de winkel doorgeeft hoeveel er nog op het kaartje staat.
Het is heel simpel om tussentijds uw keuze uit te breiden . Neem even kontakt op met onze helpdesk.

Kontrakt beeindigen of pakketten opzeggen is lastiger en dient 1 maand VOOR kontraktdatum te gebeuren.Kontrakt loopt 12 maanden met stilzwijgende verlenging !!

 In Nederland hebben we nog een erfenis uit de tijd van Multichoice, de voorganger van Canal+. Deze gebruikte het codeersysteem IRDETO. Op zich een goed werkend systeem. Helaas was de overschakeling van analoog naar digitaal wat overhaast. Daardoor waren de eerste digitale Irdeto ontvangers van bijvoorbeeld Pace en Galaxis nog niet perfekt en veel geplaagd door storingen, defekten en onvolmaaktheden. Recent heeft Canal+ besloten toch een groot aantal betaalzenders uit te zenden via Irdeto, maar dan met een niuwe smartcard, Irdeto2. De grote grap is dat het adressenbestand in Hilversum volkomen verdwaald is en vele kijkers via irdeto gratis keken bij gebrek aan faktuuradres. En om dezelfde reden was de smartcard , bij ontbreken van de smartcardnummers, niet via de satelliet uit te schakelen. Om een nieuwe smartcard voor irdeto2 te krijgen is het nodig die aan te vragen bij Canal+. En is automatisch adres bekent en mag de kijker vanaf dat moment minimaal 29,95 per jaar betalen.

Digitaal levert grote besparing op bij de uitzendkant. Maar de miljoenen besparing betaald de kijker middels veel duurdere apparatuur. Omdat Canal+ in vele landen uitzend, hebben ze hun eigen systeem voor codering bedacht : SECA.    Ook een kaarje voor in de digitale decoder, maar wel een ander apparaat dan de IRDETO.                Het nadeel van SECA is, dat het volledig afhankelijk is van Canal+.
Dus als zij het kaartje niet meer ondersteunen, is het beeld zwart. 

Bovendien zijn  de SECA-ontvangers kunstmatig beperkt . Zo is de geheugen-capaciteit beperkt tot 999 kanalen, waardoor de ontvangst van  meerdere satellieten in praktijk vrijwel onmogelijk is. Voordeel is een goedwerkende programma-gids voor meerdere dagen vooruit.

SECA-kaarten werken steeds 1 maand en worden in principe dan weer geaktiveerd tijdens het ontvangen van nederlandse beelden, om ook de volgende maand beeld te geven. Staat uw ontvanger een hele maand uit (bijvoorbeeld uw vakantie-woning) dan vervalt de kaart en moet die opnieuw worden "geaktiveerd". De helpdesk van Publitech verzorgt voor de eigen klanten het razendsnel opnieuw aanmelden als dat nodig is .