PUBLITECH Satelliet-TV

De Nederlandse Tv

In Nederland zijn er 4 manieren om de Hilversumse zenders te bekijken/beluisteren:
eigen "hark" op het dak,digitenne ,of de kabel, of de satelliet.

Lokaal wordt er momenteel  een pakket Nederlandse zenders verspreid via het Digitenne project. Naar verwachting zal dit medio 2006  op grotere schaal ingevoerd gaan worden. Het pakket bevat onder andere de zenders van Canal+, de HMG-groep en Ned1,2 en -3. Verder bevat het pakket een aantal radiozenders.Totaal zo'n 25

De HMG-groep, waaronder RTL4 en 5, SBS6, NET5 en YORIN, zitten alleen op de kabel, satelliet en Digitenne
Op de satelliet worden ze meegezonden MET de filmzenders van Canal+.

Voor de kabel moet u elke maand betalen: of alles(ook buitenlands) voor een vast maandebedrag, of een keuze uit een of meer pakketten.
De toekomstverwachting voor de kabel is : meer keuze, meer pakketten, meer betalen.

Ook het Digitenne-project werkt via een kaartsysteem. Dit kost rond de 9 Euro per maand , Canal+ tegen meerprijs

Via de satelliet ontvangt u de Nederlandse zenders zoals gezegd dus in het Canal+-pakket. U hoeft hier echter (nog) geen abonnement op Canal+ voor te nemen, u krijgt standaard een kaart waarmee de filmzenders van Canal+ niet te ontvangen zijn.
Voor 29,95 Euro per jaar en eenmalig activeringskosten  krijgt uw smartcard toestemming het Nederlandse pakket weer te geven.                                      

Bestaat uit Ned 1, 2 en 3, RTL 4 ,5 en 7, SBS6 , NET5  en VERONICA .Bovendien veel Nederlandse radio.   Op het kontrakt met CanalDigitaal moet een naam/adres/bank-giro-nummer en paspoort/rijbewijs-nummer worden vermeld. Bij elkaar horend EN in Nederland. Een postbus wordt niet geaccepteerd!

Uiteraard is de bedoeling dat u de uitgebreidere pakketten tegen de meerprijs wilt ontvangen !

De RTL4, 5en 7 uitzendingen komen theoretisch uit Luxemburg. Daarom gaat het signaal uit Nederland per dubbele glasvezelkabel naar luxemburg en niet via de satelliet, zoals gebruikelijk. Want dan vindt de uitzending al plaats vanuit Nederland. En dat mag niet, als Luxemburgse tv-zender.         De andere Nederlandse zenders worden gemonitort in Hilversum, onder de KPN-toren naast het studio-complex  en naar de satelliet gestuurd middels 2 enorme schotels in Nederhorst den Berg.Want dat mag wel !